Otsing

 

jaanuar 2020
E T K N R L P
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Suvine seiklus üheksa väega majas ja selle ümber.

  Kirjanik Eve Hele Sits koos kunstnik Natalja Litvinovaga kutsub suvisele avastusreisile suuri ja väiksesi loodushuvilisi, sedakorda külla põnevale printsess – taimele nimega üheksavägine. Kaunis lill koos oma vilgaste sõprade  kärbes Karmeni, kiilassilm Kalmeri, ämblikke Ämalia ja Rosella, tondihobu Toomase, kadakatäks Kadri ja teiste näol pakuvad  võimaluse aeg maha võtta ja süveneda ühte paljudest meid ümbritsevatest  maailmadest, õpetades delikaatselt nägema ja austama ning armastama seda. Loo romantiline keel ja akvarelltehnikas pildid on kutsuvaks  teejuhiks ehk teistelegi suvistele mikromaailmade tundmaõppimistele ja seeläbi  ka endale lähemale jõudmisele. Leiame siis omale  heinamaalapi, metsavälu või veekogu äärse, kus raamatuid või teadjamaid kaaslasi appi võttes avastadada pisikesi põnevaid ja elust kihavaid paiku.

Alljärgnevalt veel mõned vahvad nooremale seltskonnale mõeldud raamatud, mis sel retkel abiks võiksid olla.

Sits, E. “Üheksa väega maja”

Sits, E. ” Mooni metsauudistaja”

Veigel, P , Pikkorainen, A. ” Riks ja Säde aiasõbrad”

Vainola. K, Turovski, A. ” Tiigielu aabits”

Casta, S. Mossberg, B. ” Sofi marjaraamat”

Casta, S. Mossberg, B. ” Sofi lilleretk”

Masing, V. “Sa vaata vaid…”

Masing, V. “Sinasõprus tammega”