Otsing

 

veebruar 2020
E T K N R L P
« jaan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Inimese tähtsaim ülesanne on võtta vastutus iseenda elu ees – Tommy Hellsten, “Elu laps”

Me kõik tahame olla õnnelikud ja terved, tahame armastada ja olla armastatud, igatseme hellust ja turvalisust, soovime olla austatud ja tunnustatud.
Kuidas aga elada iga päev oma parimat elu? Mida muuta endas, oma mõtlemises ja suhtumises?

Nii mõnegi hea soovituse võib leida Tommy Hellsteni raamatust “Elu laps”.
Raamatu autor on Soome päritolu psühhoterapeut, kes on aastaid tegelnud sõltuvusteraapiaga. Ta on hetkel Skandinaavia tunnustatuim vaimsetel teemadel kirjutav autor, kelle sulest pärineb palju tuntud raamatuid.

“Sisemiste vajaduste tunnistamine tähendab suurimat tarkust ja sügavaimat küpsust. See tähendab oma tõelise mina leidmist. Inimesel, kes teab oma vajadusi, on rahu iseendaga. Pinge kaob ja asendub meelerahuga.
Seega tähendab oma vajaduste tunnistamine sügavaimat alandlikkust. Lepin sellega, et ma ei suuda ihuüksi oma elu elada. Vajan teisi inimesi ja sõltun neist. Ma vajan, et mind märgatakse ja kuuldakse sellisena, nagu olen. Mul on võimatu ennast hästi tunda, kui mind tähele ei panda ja keegi minust lugu ei pea. Mõnikord vajan ma lohutust, alati vajan lähedust. Mulle on tähtis, et mind mõistetakse. Tahan olla kontaktis, tahan kuuluda ühiskonda. Kui see puudub, haigestun kindlasti…