Otsing

 

september 2017
E T K N R L P
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Raamatukogubuss Katariina Jee tuleb külla

 

Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee külastab 23.-24.09 Järvamaad, Tartumaad, Tartut ja Lääne-Virumaad. Raamatukogubussiga on oodatud kohtuma kohaliku omavalitsuse otsustajad, raamatukoguhoidjad, ajakirjanikud ja kõik teised huvilised. Sõidu eesmärk on tutvustada raamatukogubussi kui ühte võimalikku lahendust, kuidas viia raamatukoguteenus lähemale hajaasustusega piirkondades elavatele inimestele.

Katarina Jee peatub Tartumaal Lähte Ühisraamatukogu juures 23. septembril kella 12.15-13.30 ja

Elva Linnaraamatukogu juures kella 14.30-16.10

Tartus, Küüni tänaval kella 17-19

Raamatukogubussi tutvustamisega maakondades soovivad raamatukoguhoidjad juhtida avalikkuse tähelepanu vajadusele tõsta raamatukoguteenuse kättesaadavust ja kvaliteeti. Raamatukogubuss ei asenda raamatukogu, kuid on täiendavaks lahenduseks  raamatukoguteenusele juurdepääsu tagamisel olukorras, kus ühistranspordi liine ja sõidusagedust vähendatakse, või piirkondades, kus elanikud elavad väga hajali. Lisaks lugemisvara kättesaadavaks tegemisele saab raamatukogubussi kaudu viia inimestele lähemale abi riigi ja kohalike omavalitsuse e-teenuste kasutamisel.  Samuti saab raamatukogubussi kaudu korraldada lugemisoskust ja –harjumust tugevdavaid tegevusi lastele ja noortele.

Raamatukogubussi Katarina Jee kahepäevast tutvustussõitu maakondades rahastatakse

Kultuuriministeeriumi raamatukogude arendamise programmi kaudu.

Ootame huvilisi raamatukogubussiga tutvuma!

Tallinna Keskraamatukogu